Тръгнах за морето обаче стигнах до Стара Загора и там ми светна лапата за маслото на едно кръгово и нямаше как да спра на секундата. Лампата присветна за момент но като спрях и долях 2 литра масло и неможа даже да стигне на пръчката за маслото дори до минимума. От там на най- близката бензиностанция и купих 1литър от най-евтиното масло и една добавка за 7лева. За мой късмет успях да се прбера. Колата се разтрака като дизел като и подавах газ иначе карах с около 90км/ч на връщане и ми похарчи около 200 грама масло с повредата, а преди да даде проблем е похарчила около 3 литра за същото разстояние. Чудя се дали маслото което беше в ДВГ е било менте или добавката да се оказа толко добра та колата ме докара обратно незнам. Излиза че над 120км/ч колата харчи масло.
И понеже проблем с харченето се появи преди при 180км/ч изпуши бяло. И понеже имам опит от 145цата, свалих капака на клапаните обаче там нямаше запушване на сепаратора. Смених маслото преди тръгване също
. Днес ще сваля мотора да го разглобя да видя колко съм го доповредил с прибирането от Стара Загора до Перник. Ремонта мисля да си го направя сам обаче незнам къде продават истински части, защото досега си купувах всичко от един магазин, но последните неща които взех ми се видяха голямо менте. Rолките на ремъка за алтернатоара изкараха 4000км и се разсвириха. Даже се съмнявам и в маслото нищо, че е Selenia.
И понеже проблем с харченето се появи преди при 180км/ч изпуши бяло. И понеже имам опит от 145цата, свалих капака на клапаните обаче там нямаше запушване на сепаратора. Смених маслото преди тръгване също

Comment